HTML

A futball világa

Annak idején egy SoccerScores című újsággal már kísérletet tettünk a Föld legnépszerűbb játékának a lehető legrészletesebb ismertetésére. Most ismét megkíséreljük. Foci, amit a világ 202 országában játszanak, ahogy mi látjuk, amiről senki sem ír. A futball világa.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Tizenegyes-dráma és ostoba öngól a BL-ben

2010.07.22. 11:53 csezi2

Befejeződött a Bajnokok Ligája selejtezőjének második selejtező köre. Arra bizonyára kevesen gondoltak, hogy kazah vagy walesi csapat lesz a harmadik körben. Majdnem sikerült az azeri és a lett bajnoknak is.

A Debrecen negyedik meccsen sem kapott ki a Levadia Tallinntól, amely azt jelenteti, hogy a magyar bajnok idén is eljutott a harmadik körbe. Ezután egy sokkal nehezebb akadály következik, a nagyszerű futballistákból álló FC Basel következik. A meccset nem Debrecenben, hanem a Megyeri úti Szusza Ferenc-stadionban játsszák.

Bár több helyen is az esélyesek jutottak tovább, de drámai körülmények között. Kis híján ledolgozta egy gólos hátrányát a luxemburgi Jeunesse a svéd AIK-val szemben, de végül a stockholmi csapat lépett tovább. A litván Ekranas 1-0-s előnnyel érkezett Helsinkibe és majdnem a végéig őrizni tudta ezt. Sőt az 56. percben emberelőnybe is került. Végül a 77. percben Juhani Ojala belőtte a vezetőgólt. A 87. percben a litvánoktól is kiállítottak egy játékost és jött a hosszabbítás. Már csak egy percre volt a bravúrtól az Ekranas, amikor Andrius Sidlauskas a saját kapujába fejelt, ezzel pedig a HJK lépett tovább.

Még ennél is nagyobb drámát hozott a Lech Poznan-Inter Baku meccs. Az azeri csapat óriási meglepetésre győzni tudott Lengyelországban, de ez arra volt elég, hogy kiharcolja a 11-es rúgásokat. Csak a tizenegyedik párban, a 22. büntető döntött. Mivel már mind a tíz-tíz mezőnyjátékos rúgott, így a kapusokon volt a sor. Előbb a lengyel Krzysztof Kotorowski bevágta kollégájának, míg az azeriek grúz kapusa, Giorgi Lomaia kihagyta. Ezzel jutott tovább a Lech Poznan.

Olimpi Rusztavi (grúz)-Aktobe (kazah) 1-1 (1-0). Gólszerző: Rekviasvili 30., ill. Tlesev 90. Továbjutott az Aktobe, 3-1-es összesítéssel.

Pjunik (örmény)-Partizan Beograd (szerb) 0-1 (0-1). Gólszerző: Cleo 45. Továbjutott a Partizan, 4-1-es összesítéssel.

Jeunesse Esch (luxemburgi)-AIK Solna (svéd) 0-0. Továbbjutott az AIK 1-0-s összesítéssel.

HJK Helsinki (finn)-Ekranas (litván) 2-0 (0-0). Gólszerző: Ojala 77., Sidlauskas 119., öngól. Továbbjutott a HJK Helsinki, 2-1-es összesítéssel.

MSK Zilina (szlovák)-Birkirkara (máltai) 3-0 (1-0). Gólszerző: Piacek 21., Lietava 77., Oravec 90. Továbbjutott a Zilina 3-1-es összesítéssel

Sparta Praha (cseh)-Liepajas Metalurgs (lett) 2-0 (2-0). Gólszerző: Matejovsky 12., Zeman 43. Továbbjutott a Sparta Praha 5-0-s összesítéssel.

DVSC-TEVA - Levadia Tallinn (észt) 3-2 (2-1). Gólszerző: Coulibaly 24., Yannick 32., Szakály 55., ill. Nahk 3., Leitan 53. Továbbjutott a Debrecen 4-3-as összesítéssel.
Debrecen, 9000 néző, V: Hagen (norvég)
DVSC: Malinauskas - Nagy Z., Komlósi, Mijadinoski, Fodor - Kiss Z. - Kulcsár (Rezes a szünetben), Szakály P. (Varga 73.), Czvitkovics, Yannick (Dombi 85.) - Coulibaly
Levadia: Kaalma - Podholjuzin, Morozov, Kalimullin, Teniste - Nunes (Subbotin 80.), Nahk, Malov, Leitan - Neemelo, Ivanov
Kiállítva: Malov (73.)
Sárga lap: Rezes (57.), illetve Malov (45+1., 73.), Morozov (47.), Nahk (60.), Kalimullin (67.)

Lech Poznan (lengyel)-Inter Baku (azeri) 0-1 (0-0). Gólszerző: Karlsons 84. Továbbjutott a Lech Poznan, 1-1-es összesítéssel, tizenegyesekkel 9-8 arányban.

Zseljeznicsar (bosnyák) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 0-1 (0-0). Gólszerző: Douglas 76. Továbbjutobb a Hapoel, 6-0-s összesítéssel.

Rosenborg BK (norvég)-Linfield (északír) 2-0 (1-0). Gólszerző: Prica 32., Henriksen 87. Továbbjutott a Rosenborg, 2-0-s összesítéssel.

FH Hafnarfjördur (izlandi)-BATE Boriszov (fehérorosz) 0-1 (0-1). Gólszerző: Rogyionov 15. Továbbjutott a BATE, 6-1-es összesítéssel.

A harmadik selejtező forduló párosítása
Bajnokok ága: Sparta Praha (cseh)-Lech Poznan (lengyel), Aktobe (kazah)-Hapoel Tel-Aviv (izraeli), Sheriff Tiraspol (moldáv)-Dinamo Zagreb (horvát), Litex Lovecs (bolgár)-MSK Zilina (szlovák), Debreceni VSC-FC Basel (svájci), AIK (svéd)-Rosenborg (norvég), Partizan Beograd (szerb)-HJK Helsinki (finn), BATE (fehérorosz)-FC Köbenhavn (dán), The New Saints (walesi)-Anderlecht (belga), Omonia (ciprusi)-RB Salzburg (osztrák)
Nem bajnokok ága: Ajax (holland)-PAOK (görög), Dinamo Kijev (ukrán)-Gent (belga), Young Boys (svájci)-Fenerbahce (török), Braga (portugál)-Celtic (skót), Unirea Urziceni (román)-Zenit (orosz). Az első meccseket július 27-28-án, a visszavágókat augusztus 3-4-én rendezik.

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr762168389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása