HTML

A futball világa

Annak idején egy SoccerScores című újsággal már kísérletet tettünk a Föld legnépszerűbb játékának a lehető legrészletesebb ismertetésére. Most ismét megkíséreljük. Foci, amit a világ 202 országában játszanak, ahogy mi látjuk, amiről senki sem ír. A futball világa.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Négy magyar is pályán a keddi BL-fordulóban

2010.07.28. 13:41 csezi2

Juhász Rolandék nyertek, Leandro és Huszti Szabolcs csapata döntetlent játszott, Vad II. István vezetett Nikóziában. Leandro főszerepet vállalt, Husztinak ezúttal is a kispad jutott. Az Anderlecht és a Dinamo Kijev gyakorlatilag továbbjutott. Sok-sok videó.

Két magyar résztvevője is volt a ciprusi és az osztrák bajnok meccsének. A játékvezető Vad II. István, a hazaiaknál pedig Leandro. Mindketten a kilencvenedik percben vállaltak főszerepet. A magyar játékost csúnyán buktatták a salzburgi 16-oson belül Vad pedig gondolkodás nélkül befújta a tizenegyest. A büntetőt az a Lomana Lua Lua értékesítette, aki 2000 és 2007 között 175 Premier League meccset játszott a Newcastle és a Portsmouth színeiben. A csatár a Kongói DK válogatottjában 38 meccsen lépett pályára.

Omonia Nicosia-Reb Bull Salzburg 1-1 (0-1)
Nikózia, Neo GSP-stadion, vezette: Vad II. István (magyar)
Omonia: Jevrics – Iago Bouzón, Haralambosz, Karipidisz, Leandro, Aloneftsiz (Lua Lua, 46.), Davidson Morais, Makridisz, Kaseka (Avraam, 64.), Efrem, Konsztantinu (Rengifo, 82.). Edző: Takisz Lemonisz.
Salzburg: Tremmel – Afolabi, Schiemer (Dudics, 86.), Ulmer, Sekagya, Schwegler, Mendes da Silva, Svento (Jantscher, 82.), Leitgeb, Wallner (Tchoyi, 71.), Zarate. Edző: Huub Stevens.
Gólszerző: Lua Lua 90., 11-esből, ill. Zarate 8.
Sárga lap: Kaseka, ill. Schiemer, Schwegler, Mendes da Silva, Wallner.

Mindkét csapat nagyon nyíltan, remek támadófocit bemutatva játszotta az első meccset. A második félidő közepén a vendégek szereztek előnyt, de 11 perccel a vége előtt a brazil Wellington egyenlített.

Liteksz Lovecs-MSK Zilina 1-1 (0-0)
Lovecs, Gradszki-stadion, vezette: Kristinn Jakobsson (izlandi)
Liteksz: Galatto – P. Nikolov, Bodurov, Barthe, Zanev, I. Petkov, Jelenkovics (Janev, 85.), Popov, Sandrinho (Bratu, 73.), Wellington (Milanov, 89.), Niflore. Edző: Angel Cserenkov.
Zilina: Dubravka – Sourek, Guldan, Leitner, Piacek, Jez, Rilke (Zosák, 78.), Oravec (Chupác, 87.), Ceesay (Lietava, 69.), Majtán, Bello. Edző: Pavel Hapal.
Gólszerző: Wellington 79., ill. Majtán 65.
Sárga lap: Nikolov, Barthe, ill. Piacek, Oravec.

Minden bizonnyal már a playoff körben érezheti magát a Dinamo Kijev, amely az utolsó tíz percben tette egyértelművé fölényét. Andrij Sevcsenko a bajnokság után a BL-ben is elkezdte a gólgyártást.

Dinamo Kijev-KAA Gent 3-0 (1-0)
Kijev, Valerij Lobanovszkij-stadion, vezette: William Collum (skót)
Dinamo: Bojko – Betao, Mihalik, Danilo Silva, Eremenko (Zozulja, 76.), Vukojevic, Gérson Magráo, Garmas, Milevszkij (Bertoglio, 50., Leandro Almeida, 90.), Sevcsenko, Jarmolenko. Edző: Valerij Gazzajev.
Gent: Jorgacsevics – Nastveit, Wils, Adriano, Myrie (Smolders, 73.), Thijs, Grondin, Lepoint, De Smet (Coulibaly, 83.), Leye (Arbeitman, 59.), El Ghanassy. Edző: Franck Dury.
Gólszerző: Jarmolenko 19., Sevcsenko 80., Zozulja 90.
Sárga lap: Betao, ill. Adriano, De Smet.

Nem kapott szerepet Huszti Szabolcs. A Zenit magyar középpályása, ahogy a hétvégi bajnokin, a BL-meccsen is végig a kispadon ült. Az orosz csapat közelebb állt a győzelemhez, az Unireának egyetlen kaput eltalált lövése sem volt.

Unirea Urziceni-Zenit 0-0
Bukarest, Stadionul Steaua, vezette: Bruno Paixao (portugál)
Unirea: Arlauskis – Marin, Maftei, Galamaz, Bordenau, Paraschiv, Paduretu, Frunza (Onofras, 72.), Marinescu, Neaga (Rusescu, 86.), Bilasco (Dalé, 89.). Edző: Ronny Levy.
Zenit: Malafejev – Fernado Meira, Anzsukov, Lombaerts, Hubocan, Bisztrov (Kanunnyikov, 80.), Danny, Sirokov (Fajzulin, 70.), Zirjanov (Rosina, 59.), Gyenyiszov, Kerzsakov. Edző: Luciano Spalletti.
Sárga lap: Galamaz, Paraschiv, ill. Gyenyiszov.
Kiállítva: Paduretu a 36. percben.

Nehezen nyert a Sparta Praha, pedig végig nagy fölényben játszott a lenegyel Lech Poznannal szembe. Erich Brabec már a 12. percben vezetést szerezhetett volna, de csak a 76.-ban jutott el a gólig. Ez a sovány előny is elég lehet, a Lech ugyanis az előző körben is kikapott otthon. Akkor az Inter Bakutól, amelyet aztán drámai 11-es párbajban vert ki.

Sparta Praha-Lech Poznan 1-0 (0-0)
Prága, Generali Arena, vezette: Paolo Tagliavento (olasz)
Sparta: Blazek – Hoheneder, Brabec, Repka, Pamic, Sionko, Matejovsky (Hejda, 90.), Kladrubsky, Kucka, Wilfried (Tresnak, 86.), Kadlec (Jeslínek, 73.). Edző: Jozef Chovanec.
Lech: Kotorowski – Bosacki, Gancarczyk, Wojtkowiak, Arboleda, Injac, Peszko, Krivec (Mikolajczak, 85.), Sztilics (Wilk, 87.), Drygas, Wichniarek (Tshibamba, 78.). Edző: Jacek Zielinski.
Gólszerző: Brabec 76.
Sárga lap: Kucka, Wilfried, ill. Wojtkowiak, Peszko, Drygas.

A játéknap negyedik magyarja, Juhász Roland Walesben szerepelt. A jóval esélyesebb Anderlecht könnyedén győzte le a The New Saintsot. Juhász

The New Saints-Anderlecht 1-3 (0-2)
Wrexham, Racecourse Ground, vezette: Darko Ceferin (szlovén)
The New Saints: Harrison – Evans, Baker, D. Holmes, Marriott (T. Holmes, 21.), Jones, Hogan Ruscoe, Berkeley (Seargeant, 78.), Williams, Sharp (Darlington, 84.) Edző: Andrew Cale.
Anderlecht: Proto – Juhász, Deschacht, Mazuch (Lecjaks, 83.), Biglia, Klestjan (Kanu, 87.), Busszufa, Gillet, Legea, Kouyaté, M. Suárez (De Sutter 76.). Edző: Ariel Jacobs.
Gólszerző: Jones 52., ill. Klestjan 7., Legear 18., Suárez 73.
Sárga lap: Busszufa.

Európa Liga, 3. selejtező kör, 1. meccs

CSZKA Szófia (bolgár)-Cliftonville (északír) 3-0 (1-0). Gólszerző: Vidanov 9., Marquinhos 72., Trifonov 74.

Szólj hozzá!

Címkék: bajnokok ligája

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagfutball.blog.hu/api/trackback/id/tr572182254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása